niedziela, 16 lutego 2014

WALENTYNKOWE SERCA



Na Walentynki w tym roku postanowiłam zrobić coś ślicznego i dobrego. Oczywiście z moimi dziewczynkami:) Bez nich by się nie obeszło...jak dobrze, że je mam:)
Z biszkopta kakaowego wycięłyśmy serca i przełożyłyśmy je kremem malinowym (nasze mrożone malinki zmiksowałyśmy a później ubiłyśmy ze śmietanką). Położyłyśmy na serduszka, przykryłyśmy serduszkiem i wyciętymi sercami z masy cukrowej. Obtoczyłyśmy z boczku w różnych posypkach i gotowe. Ponieważ zostało mi masy a serduszek już zabrakło, to przełożyłam masą też biszkopciki:)

A z ciasta, które zostało po wycięciu serc zrobiłyśmy trufelki, które błyskawicznie zniknęły. Bardzo prosto:)

TRUFELKI:
Ciasto pokruszyłyśmy (mogą to być też pokruszone dowolne ciastka)
Białą czekoladę stopiłyśmy w kąpieli wodnej i dodałyśmy do pokruszonego ciasta.
Serek homogenizowany waniliowy też dodałyśmy.
Z wszystkiego ulepiłyśmy wielką kulę, która na 2 godz. wylądowała w lodówce. Po tym czasie formowałyśmy kulki następnie obtaczając je w kokosie.
Trufle były tak dobre, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz